Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Formuleringsteknologi

Inom formuleringsområdet bedriver vi forskning för att förstå hur produktfunktionalitet kan utformas genom att kombinera rätt ingredienser och processer. Vi arbetar med livsmedel och farmaceutiska produkter men kunskapen vi får är tillämpbar inom bredare områden som kosmetika och materialvetenskap.

Forskningen baseras på två teknikområden: yt- och kolloidvetenskap samt pulverteknologi. Gruppen arbetar både med flytande, halvfasta och fasta formuleringar. Vi undersöker hur strukturen hos komplexa formuleringar påverkar viktiga egenskaper hos en produkt, såsom stabilitet, frisättning av ämnen i olika miljöer samt smak och konsistens hos livsmedel. Vi har också ett starkt intresse av att använda och utveckla olika karakteriseringstekniker för att förstå formuleringens struktur, exempelvis synkrotron- och neutronspridning, asymmetrisk flödesfraktionering, reologi, yttekniker och partikelkarakterisering.

Anknutna forskare

Länkar öppnar personliga profiler i Lunds universitets forskningsportal

En mixer som innehåller en flaska fäst med gummiband. Foto.

Kontakt

Marie Wahlgren, professor

E-post: 
marie [dot] wahlgren [at] ple [dot] lth [dot] se (marie[dot]wahlgren[at]ple[dot]lth[dot]se)

Telefon: 
+46462228306