Grundläggande livsmedelsteknik
Inom forskningsgruppen vill vi öka den grundläggande förståelsen för all teknisk livsmedelstillredning, oavsett om den sker i hemmet eller i en stor fabrik. Traditionellt ligger dock fokus på industriell livsmedelsproduktion.
Vi bygger förståelse genom att kombinera experimentella metoder, kemi, fysik, ingenjörskunnande och matematisk modellering. Vi driver forskningsprojekt som sammanför tillämpade livsmedelstekniska utmaningar inom livsmedelsindustrin med metoder, teorier och experimentella tekniker från mer grundläggande discipliner. En nyckel för att uppnå detta är att bygga starka tvärvetenskapliga samarbete.
För närvarande är mekanistiska undersökningar av emulgeringsanordningar vårt starkaste område.
Vi delar en övertygelse om att ett mer hållbart, resurseffektivt och högkvalitativt livsmedelssystem är omöjligt utan en djupare grundläggande förståelse.
Kontakt
Andreas Håkansson
E-post: andreas [dot] hakansson [at] food [dot] lth [dot] se
Telefon: +46462226886
Profilområde Livsmedel och bioteknik
Forskningsämnet ingår i LTH:s profilområde Livsmedel och bioteknik (lth.se).