Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Grundläggande livsmedelsteknik

Inom forskningsgruppen vill vi öka den grundläggande förståelsen för all teknisk livsmedelstillredning, oavsett om den sker i hemmet eller i en stor fabrik. Traditionellt ligger dock fokus på industriell livsmedelsproduktion.

Vi bygger förståelse genom att kombinera experimentella metoder, kemi, fysik, ingenjörskunnande och matematisk modellering. Vi driver forskningsprojekt som sammanför tillämpade livsmedelstekniska utmaningar inom livsmedelsindustrin med metoder, teorier och experimentella tekniker från mer grundläggande discipliner. En nyckel för att uppnå detta är att bygga starka tvärvetenskapliga samarbete.

För närvarande är mekanistiska undersökningar av emulgeringsanordningar vårt starkaste område.

Vi delar en övertygelse om att ett mer hållbart, resurseffektivt och högkvalitativt livsmedelssystem är omöjligt utan en djupare grundläggande förståelse.

Kontakt

Andreas Håkansson. Porträttfoto.

Andreas Håkansson

Universitetslektor

E-post: andreas [dot] hakansson [at] food [dot] lth [dot] se

Telefon: +46462226886

Bruna korn i en metallskål. Foto.